Suklaakakku

maanantaina, lokakuuta 22, 2018

Vietimme eilen poikani 18v synttäreitä ja pyöräytimme tyttöjen kanssa suklaakakun sitä juhlistamaan. Pohjan resepti on peräisin Eini-mummiltani. Se on ihan perinteinen sokerikakun ohje, johon olen vain nyt lisännyt tummaa kaakaojauhetta. Pohja onnistuu aina, jos et vain unohda sitä uuniin liian pitkäksi aikaa J. Suklaakakku nimestään huolimatta ei ole lainkaan makea. 



SUKLAAKAKKU
4munan kakku (samalla kaavalla voit tehdä isommankin takinan)


Pohja
1 lasi munia
1 lasi sokeria
1 lasi lauhoja
1tl leivinjauhetta
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1.    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2.    Sekoita jauhot ja leivinjauhe varovasti joukkoon.
3.    Paista 175 asteessa n.30-45min riippuen kakun koosta.


Kermavaahto
4 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
4-5 tl sokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Väliin 
Kostuta pohja maidolla 
1 prk Omenasosetta (Pirkka ei ole liian makea)
ja/tai banaania leikeltynä ohuiksi levyiksi, jos oletkin tehnyt vaikka isomman kakun (omena ja banaani sopii hyvin yhteen)

Koristele
Suklaanapeilla

1. Vatkaa kermavaahto.
2. Halkaise kakkupohja 2 osaan. Kostuta pohjat kevyesti maidolla.
3. Levitä omenasose alemmalle pohjalle.
4. Levitä sopiva määrä kermavaahtoa ylemmän pohjalevyn sisäpinnalle ja käännä levy kermavaahtoineen omenasoselevyn päälle.
5. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele lopuksi suklaanapeilla.

6. Aseta jääkaappiin odottamaan H-hetkeä :)

Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia