Suklaakakku
maanantaina, lokakuuta 22, 2018Vietimme eilen poikani 18v synttäreitä ja pyöräytimme tyttöjen kanssa suklaakakun sitä juhlistamaan. Pohjan resepti on peräisin Eini-mummiltani. Se on ihan perinteinen sokerikakun ohje, johon olen vain nyt lisännyt tummaa kaakaojauhetta. Pohja onnistuu aina, jos et vain unohda sitä
uuniin liian pitkäksi aikaa J. Suklaakakku nimestään huolimatta ei ole lainkaan makea.
SUKLAAKAKKU
4munan kakku (samalla kaavalla voit tehdä isommankin takinan)
Pohja
1 lasi munia
1 lasi sokeria
1 lasi lauhoja
1tl leivinjauhetta
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe varovasti joukkoon.
3.
Paista 175 asteessa n.30-45min riippuen kakun koosta.
Kermavaahto
4 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
4-5 tl sokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Väliin
Kostuta pohja maidolla
1 prk Omenasosetta (Pirkka ei ole liian makea)
ja/tai banaania leikeltynä ohuiksi levyiksi, jos oletkin tehnyt vaikka isomman kakun (omena ja banaani sopii hyvin yhteen)
ja/tai banaania leikeltynä ohuiksi levyiksi, jos oletkin tehnyt vaikka isomman kakun (omena ja banaani sopii hyvin yhteen)
Koristele
Suklaanapeilla
Suklaanapeilla
1. Vatkaa kermavaahto.
2. Halkaise kakkupohja 2 osaan. Kostuta pohjat kevyesti maidolla.
3. Levitä omenasose alemmalle pohjalle.
4. Levitä sopiva määrä kermavaahtoa ylemmän pohjalevyn sisäpinnalle ja käännä levy kermavaahtoineen omenasoselevyn päälle.
5. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele lopuksi suklaanapeilla.
6. Aseta jääkaappiin odottamaan H-hetkeä :)
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia