Raikas Lohi Skagen
maanantaina, marraskuuta 05, 2018Tämä on kyllä ihan huippu alkupala! Maistoin tätä ensimmäisen kerran työpaikkani suursiivousillan päätteeksi järjestetyllä juhladinnerillä. Talouspäällikkömme oli kokannut koko päivän ja loihtinut meille opettajille huippuillallisen, mikä alkoi näillä raikkailla leipäsillä. Sain ohjeen suullisesti, sillä halusin tehdä tätä viime viikonloppuisten James Bond & Casino Royal -juhlieni alkupalaksi. Poikamme täytti 18vuotta ja järjestimme hänelle juhlat miehisellä teemalla 😀👍
Saaristolaisleipää (iso) (Korvaa KETO-leivällä)
Voita paistamiseen Runsaassa voissa ja valuta
150g Smetanaa
150g Ranskankermaa
150g Hellman's majoneesia
3 Granny Smith omenaa karkeana raasteena
1 sitruunan mehu omenan päälle (lisäksi 1/2 sitruunan mehun voit lisätä myös tahnaan)
Voita paistamiseen Runsaassa voissa ja valuta
150g Smetanaa
150g Ranskankermaa
150g Hellman's majoneesia
3 Granny Smith omenaa karkeana raasteena
1 sitruunan mehu omenan päälle (lisäksi 1/2 sitruunan mehun voit lisätä myös tahnaan)
1 punasipuli pienenä silppuna
1 suippopaprika pienenä silppuna
1 suippopaprika pienenä silppuna
Loimulohta 300g (pyrstössä vähiten ruotoja) haarukalla revittynä
Mustapippuria & valkopippuria rouhittuna myllystä
Tilliä 1 1/2 ruukkua
Suolaa
Suolaa
1. Paista Saaristolais maalaislimppuviipaleita hetki suuressa paistinpannussa runsaassa voissa molemmin puolin ja valuta talouspaperin päällä. Voit paistaa leivät vaikka jo aamulla ja täyttää ennen tarjolle panoa. Väliajan ne voivat odotella viileässä.
2. Sotke smetana, ranskankerma ja majoneesi keskenään isossa kulhossa.
3. Silppia punasipuli ja suippopaprika hyvin pieneksi silpuksi ja sekoita silppu majoneesin ja muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi.
4. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja lorauta sitruunan puristetut mehut päälle estääksesi omenan tummumisen. Valuta omenista liikanesteet lävikössä.
5. Revi lohi haarukalla pieneksi silpuksi. Sotke muiden ainesten kanssa samaan kulhoon.
5. Revi lohi haarukalla pieneksi silpuksi. Sotke muiden ainesten kanssa samaan kulhoon.
6. Mausta suolalla ja pippureilla. Voit myös lorauttaa 1/2 sitruunan mehun vielä mössöön, jos siltä tuntuu (minä laitoin). Silppua saksilla vielä tilliä 1 1/2 ruukkua kulhoon ja sekoita kaikki tasaiseksi.
Anna maustua jääkaapissa. Täytä leivät hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Raikasta makuelämystä kaikille 😊
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia