Valkosipuliperunat
tiistaina, marraskuuta 06, 2018Poikani 18v juhlissa tarjosimme pääruokana Karitsan paahtopaistia näiden valkosipuliperunoiden ja yrttisen punaviinikastikkeen kera. Nämä on aivan mielettömän hyviä. Täytyy olla rohkea suolan kanssa. Jostain syystä perunaa vaatii sitä aika paljon. Nyt olin vähän varovainen, mutta onneksi suolaa pystyi lisäämään 😉
Unohdin ottaa kuvan. Muistin sen vasta, kun perunaa oli enää tämän verran jäljellä 😂
Hyvää taisi olla 👍
VALKOSIPULIPERUNAT
2 kg yleisperunoita
3-4 yksikyntistä valkosipulia
2 dl kuohukermaa
2 dl 15% ruokakermaa
suolaa reilusti
pippuria
1. Kuori perunat (minä ostan usein tukusta veitsellä kuorittuja perunoita 10kg ja teen annoksen 3,5 kertaisena, koska meillä on aina niin paljon ihmisiä syömässä).
2. Huuhtele perunat kylmässä vedessä. Tällöin perunoista poistuu liika tärkkelys, jolloin niistä ei tule uunissa mössöä. Valuta liikavesi pois.
3. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kulhoon odottamaan paistamista.
4. Kuumenna pannussa pieni määrä öljyä. Purista öljyyn pieni määrä valkosipulia paistumaan. Lisää pari sen verran perunoita kun saat mahtumaan ja paistele niitä hetki kunnes perunoista tulee hieman kuultavia.
5. Mausta perunat suolalla ja mustallapippurilla perunat. Muista, että perunat vaativat melko paljon suolaa, että maistuvat miltään.
6. aseta valkosipuli-perunaseos vuokaan ja ripottele vielä hieman tuoretta valkosipulia tasaisesti päälle. Toista sama kaikkien perunoiden ja valkosipulien kohdalla; paista, mausta, kaada vuokaan ja lisää tuoretta valkosipulia.
7. Kun kaikki perunat ovat käsitelty, kaada päälle 4 dl kermaa.
8. Paista valkosipuliperunoita 200 asteisessa uunissa n. 1h.
Anna tasaantua hetki folion alla ennen tarjoilua.
Useat ohjeet pyytävät vain latomaan perunaviipaleet vuokaan paistamatta, mutta olen huomannut, että näin hieman vaivaa nähden maku kyllä palkitsee herkullisuudellaan ja koostumuksesta tulee täydellinen. Valkosipulin maku on ihanan pehmeä! Suosittelen kokeilemaan 😋
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia