Seisova sienikakku
maanantaina, joulukuuta 03, 2018
Teimme tätä silloin, kun ensimmäistä
kertaa vietimme joulua omassa kodissamme. Saimme siis olla isäntinä jouluna 2010. Tämä tarkoitti sitä, että jouduimme oikeasti
miettimään joulupöydän tarjottavia. Halusimme siihen kaikkea perinteistä
jouluun kuuluvaa sekä jotain uutta. Halusimme tehdä mm. sienisalaattia, josta
emme ole oikeastaan koskaan pitäneet 😏.
Löysin mahtavan reseptin, jota muokkasin makuumme paremmin sopivaksi ja päätin kokeilla. Sienisalaatti, joka olikin sitten sienihyytelökakku, maistui kaikille! Lapsetkin
maistoivat ja sanoivat, että melkein pitävät siitä. Lisäksi kakkuset ovat upean
näköistä tarjottavaa. Ja mikä parasta, kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä 😊👍
Olen tehnyt siskolleni myös minimaalisia sienikakkusia erillisessä astiassa niin, että eristän ja maustan osan sienimassaa ilman sipulia, sillä hän on todella "allerginen" sille.
SEISOVA SIENIKAKKU
8-10 annosta
4 dl metsäsieniä (Sauvon sienikuutio-säilykepurkki)
4 liivatelehteä
½ sipulia
2 dl kermaviiliä
1-3 tl piparjuurta
2 tl juoksevaa hunajaa
¼ tl sitruunapippuria
2 tl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
5-6 saaristolaisleipäviipaletta esim. maalahden limppua
(tai jos olet KETO, niin Ketoleipurin makea tummaleipä sopii hyvin myös)
Koristeeksi vähän timjamin lehtiä.
1. Valuta sienet hyvin ja silppua pieneksi.
2. Upota liivatteet likoamaan
kylmään veteen.
3. Hienonna kuorittu sipuli ja
yhdistä sienisilppuun.
4. Sekoita joukkoon kermaviili, piparjuuri, hunaja ja
pippuri. Lisää suolaa vain jos sienet ovat suolattomia.
5. Kiehauta sitruunamehu ja liuota
siihen liivatteet. Anna hieman jäähtyä ennen lisäämistä sieniseokseen.
6. Vaahdota kerma napakaksi
vaahdoksi ja lisää sieniseokseen.
7. Vuoraa suorakaiteen muotoinen
(n. 8 cm x 25 cm kokoinen) vuoka kelmulla.
8. Leikkaa leivästä reunat pois.
Aseta viipaleet vuoan pohjalle vieriviereen niin että pohja peittyy. Kaada
päälle sieniseos. Käännä kelmun liepeet päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään
vähintään kolmeksi tunniksi. Teen tämän yleensä edellisenä päivänä.
9. Nosta hyytelö kelmun avulla vuoasta ja leikkaa suupalan
kokoisiksi neliöiksi. Koristele timjamilla.
1 Soitellaan ja laulellaan taas!
Herkullisia jouluhetkiä toivotellen,
Salla
0 kommenttia