Seisova sienikakku

maanantaina, joulukuuta 03, 2018



Teimme tätä silloin, kun ensimmäistä kertaa vietimme joulua omassa kodissamme. Saimme siis olla isäntinä jouluna 2010. Tämä tarkoitti sitä, että jouduimme oikeasti miettimään joulupöydän tarjottavia. Halusimme siihen kaikkea perinteistä jouluun kuuluvaa sekä jotain uutta. Halusimme tehdä mm. sienisalaattia, josta emme ole oikeastaan koskaan pitäneet 😏. 

Löysin mahtavan reseptin, jota muokkasin makuumme paremmin sopivaksi ja päätin kokeilla. Sienisalaatti, joka olikin sitten sienihyytelökakku, maistui kaikille! Lapsetkin maistoivat ja sanoivat, että melkein pitävät siitä. Lisäksi kakkuset ovat upean näköistä tarjottavaa. Ja mikä parasta, kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä 😊👍

Olen tehnyt siskolleni myös minimaalisia sienikakkusia erillisessä astiassa niin, että eristän ja maustan osan sienimassaa ilman sipulia, sillä hän on todella "allerginen" sille.



SEISOVA SIENIKAKKU
8-10 annosta

4 dl metsäsieniä (Sauvon sienikuutio-säilykepurkki)
4 liivatelehteä
½ sipulia
2 dl kermaviiliä
1-3 tl piparjuurta
2 tl juoksevaa hunajaa
¼ tl sitruunapippuria
2 tl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
5-6 saaristolaisleipäviipaletta esim. maalahden limppua
     (tai jos olet KETO, niin Ketoleipurin makea tummaleipä sopii hyvin myös)

Koristeeksi vähän timjamin lehtiä.


1. Valuta sienet hyvin ja silppua pieneksi.

2. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Hienonna kuorittu sipuli ja yhdistä sienisilppuun. 

4. Sekoita joukkoon kermaviili, piparjuuri, hunaja ja pippuri. Lisää suolaa vain jos sienet ovat suolattomia.

5. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet. Anna hieman jäähtyä ennen lisäämistä sieniseokseen.

6. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää sieniseokseen.

7. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (n. 8 cm x 25 cm kokoinen) vuoka kelmulla.

8. Leikkaa leivästä reunat pois. Aseta viipaleet vuoan pohjalle vieriviereen niin että pohja peittyy. Kaada päälle sieniseos. Käännä kelmun liepeet päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Teen tämän yleensä edellisenä päivänä.

9. Nosta hyytelö kelmun avulla vuoasta ja leikkaa suupalan kokoisiksi neliöiksi. Koristele timjamilla.





1   Soitellaan ja laulellaan taas!

Herkullisia jouluhetkiä toivotellen,
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia