Välimerellinen broileri

perjantaina, joulukuuta 07, 2018

Olen niin onnellinen! Viime viikonlopulle järjestämästäni konferenssista jäi niin hyvä mieli 😊Toissapäivänä sain myös valmiiksi orkestroinnin Apulannan Valot pimeyksien reunoilla -kappaleeseen (lapsiorkesterille). Ja vaikka itse sanonkin, siitä tuli tosi hyvä!

Tulevana viikonloppuna olen jälleen töissä, opekouluttamassa. Olen silti kutsunut meille lauantai-illaksi vieraita, sillä enhän muuten tapaisi ystäviäni ikinä, siis oikeesti Ever. Eli jälleen kerran olen tilanteessa, että täytyy keksiä sellaista tarjottavaa, joka ikään kuin  valmistuu melkein itsestään ja on valmista illalla melkein heti. Menemme ensin hohtokeilaamaan ja heti sen jälkeen tulemme meille syömään. Siksipä tällä kertaan teen tätä herkullista broileria 😋

Tämä ruoka vie mielen Välimeren rannalle oliivipuiden katveessa olevan ravintolaan. Ruoka sopii niin arkeen kuin väkimäärältään pieneen tai suureen juhlaankin. Tämän voi tehdä jo vaikkapa edellisenä iltana tai juhla-aamuna valmiiksi. Säilytä kuitenkin ruskistetut broilerisuikaleet ja kastike erillään kylmässä. Yhdistä vasta ennen tarjoamista. Kuumenna ja hauduta ruokaa n.15 min vieraiden tultua. Maistuu hyvin kylmän ja raikkaan italialaisen valkoviinin kera. Itse pidän Pinot Grigiosta.




VÄLIMERELLINEN BROILERI
4 annosta

6 broilerinfileetä
3 rkl oliiviöljyä
1 tlk ranskankermaa
1 tlk valutettuja ja paloiteltuja säilyketomaatteja
2 tl paprikajauhetta
1 ruukku basilikaa, vain lehdet
1 pieni tlk mustia kivettömiä oliiveja

Tarjoa riisin kera (tai ilman, jos olet KETO)
Lisukkeena vaikkapa Tomaatti-Mozzarella Salaatti tai Mikälie Salaatti makusi mukaan
ja mahdollisesti Focacciaa OHJE TÄÄLLÄ


1. Leikkaa broileri pituussuunnassa kolmeen osaan. Paista ne korkeareunaisessa pannussa joka puolelta kullanruskeiksi. Käytä paistamisessa oliiviöljyä.

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaatit, paprikajauhe ja kaksi kolmasosaa basilikan lehdistä. (Huom. lehtiä ei tarvitse silpoa pieneksi. Voit leikata lehdet 2-3 osaan) Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kastike on nyt siis kylmää.

Tässä vaiheessa voit jäähdyttää lihat ja laittaa ne sekä kylmän kastikkeen jääkaappiin odottamaan ruokailua.

3. Kun olet valmis tekemään ruoan loppuun, kaada kastike broilerien päälle. Kuumenna kastike lihoineen ja  anna hautua n.15 min. Lisää oliivit ja koristele ruoka lopuilla basilikanlehdillä.


Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia