Lohikeitto
sunnuntai, helmikuuta 24, 2019Tämä lohikeitto on helppoakin helpompi ja terveellinen pikaruoka. Tällä ohjeella tulee yksi iso kattilallinen, jonka meidän perhe tyhjentää heti.
LOHIKEITTO
1 kg kiinteää perunaa
1 iso sipuli
3 porkkanaa
1 kg lohta (raakapaino)
1 iso sipuli
3 porkkanaa
1 kg lohta (raakapaino)
1 l punaista maitoa
mustapippuria kokonaisina
mustapippuria kokonaisina
suolaa
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
ruisleipää
1. Kuori ja paloittele perunat suuhun sopiviksi lohkoiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa puoliksi.
Kuori pari porkkanaa. Viipaloi ne pieniksi viipaleiksi.
Siivoa lohesta nahka ja ruodot ja kuutioi sopiviksi lohkoiksi.
Hyppysellinen kokonaisia mustapippureita.
Kuori sipuli ja leikkaa puoliksi.
Kuori pari porkkanaa. Viipaloi ne pieniksi viipaleiksi.
Siivoa lohesta nahka ja ruodot ja kuutioi sopiviksi lohkoiksi.
Hyppysellinen kokonaisia mustapippureita.
2. 1. Heitä peruna, porkkanat, sipuli ja pippurit kattilaan. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Kiehuttele.
2. Kun perunat ovat puolikypsiä, heitä mukaan kuutioitu lohi. Yksikätisenä ollessani (eli silloin kun kannoin lapsiani toisella lonkalla ja tein ruokaa toisella kädelläni) olen käyttänyt pakattua ja valmiiksi kuutioitua/suikaloitua lohta. Todella kätevää! Aukaiset vain paketin ja kaadat kattilaan. Mutta tarjotessani tätä keittoa juhlissa, ostamme tietysti kalatiskiltä parasta lohta.
3. Lisää maito.
4. Mausta suolalla ja tillillä.
5. Tarjoa paahdetun ruisleivän ja oikean voin kera.
3. Lisää maito.
4. Mausta suolalla ja tillillä.
5. Tarjoa paahdetun ruisleivän ja oikean voin kera.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
4
0 kommenttia