Maa-artisokkakeitto
tiistaina, helmikuuta 19, 2019Koska olen hiihtolomalla, minulla on aikaa nautisekella kokkaamisesta. Kokeilin sunnuntaina tätä samettista Maa-artisokkakeittoa kalkkunapekonin ja parmesaanilastujen kera. Koko perhe rakastui!
MAA-ARTISOKKAKEITTO
500g maa-artisokkaa
3 isohkoa perunaa
1 salottisipuli
1 rkl voita kattilaan
1 dl valkoviiniä
8 dl vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
1 1/2 dl kuohukermaa
4 vartta tuoretta Timjamia silputtuna keittoon
suolaa
mustapippuria myllystä
Makukoristeluun
tuoretta timjamia revittynä koristeeksi
1 pkt kalkkunan pekonia
100g parmesaania
Kuori maa-artisokat ja peruna. Paloittele
Kuori ja hienonna salottisipuli.
Kuumenna kattilassa voi ja lisää kasvikset kuullottumaan minuutin ajaksi. Sekoittele.
Lisää viini ja kiehauta minuttin ajan.
Lisää vesi ja murusta joukkoon liemikuutiot. Sekoita ja kiehauta.
Silppua joukkoon hieman timjamia.
Anna kiehua hiljalleen 15min, kunnes artisokat ja perunat ovat pehmeitä.
HUOM! Nyt sinulla on hyvä aika tehdä parmesaanilastut ja pekoni.
Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää kerma. Sekoita.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele annokset kalkkunapekonilla, parmesaanilastulla ja timjamilla.
KALKKUNAPEKONI
Leikkele kalkkunapekoni saksilla silpuksi paistinpannulle ja paista rapeaksi.
PARMESAANILASTUT
Raasta parmesaani.
Nostele leivinpaperille raastekasoja.
Paista lastuja 200 asteisessa uunissa 5-8min.
Ihania kokkailuhetkiä!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele annokset kalkkunapekonilla, parmesaanilastulla ja timjamilla.
KALKKUNAPEKONI
Leikkele kalkkunapekoni saksilla silpuksi paistinpannulle ja paista rapeaksi.
PARMESAANILASTUT
Raasta parmesaani.
Nostele leivinpaperille raastekasoja.
Paista lastuja 200 asteisessa uunissa 5-8min.
Ihania kokkailuhetkiä!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia