Italialaiset lihapullat
sunnuntai, maaliskuuta 10, 2019Ihana italialainen koko perheen sunnuntai dinneri. Spotifyn Italian restaurant classics -soittolista kruunaa tunnelman 😊 Lihapullat valmistuvt nopeasti, vaikka voisi toisin kuvitella. Teimme tietenkin kaksinkertaisen annoksen. 1kg oli naudan vähärasvaista jauhelihaa ja toinen kilo oli broilerin jauhelihaa. Tyttäremme kun ei nyt voi juuri todetun CRMO-taudin ja nivelreuman takia syödä punaista lihaa. Katsomme auttaisiko tietynlainen ruokavalio kipuun lieventävästi.
ITALIALAISET LIHAPULLAT
5 annosta
1 kg jauhelihaa / broilerin jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl kuivattua oreganoa
sopivasti chili-maustetta
1 rkl tuoretta rosmariini hienonnettuna (ei varsia)
1 munan keltuainen
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
3 prk Mutti tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
sopivasti chiliä
suolaa
mustapippuria
2 mozzarellaa
Parmigiano reggiano -raastetta
Tuoretta basilikaa
500g Spagettia
Lihapullat
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Aseta huoneen lämmössä ainakin 30min ollut liha suureen kulhoon. Heitä päälle korppujauhot, oregano, chili, rosmariini. Sekoita kunnolla.
3. Lisää munankeltuainen. Sekoita taas. Lisää suola ja pippuri. Sekoita.
4. Pyörittele pulliksi.
5. Lorauta öliiviöljyä pannulle ja paista vain melkein kypsiksi (paistuvat uunissa loppuun).
5. Aseta pullat uunin kestävään astiaan.
Tomaattikastike
1. Sekoita tomaattimurskan joukkoon oregano, basilika, chili, suola ja pippuri.
2. Kaada tomaattikastike lihapullien päälle.
3. Leikkele mozzarella tomaatti kastikkeen päälle. Heittele päälle vielä tuoreita basilikan lehtiä ja Parmiggiano -raastetta.
4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20min kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
Keitä spagetti ohjeen mukaan.
Tarjoa tuoreen salaatin kera.
Härregyyd miten herkullista!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia