Caldo Verde
keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2020Ihanaa vaihtelua arkeen näin Corona-aikana toi perheelleemme tämä tajunnan räjäyttävä Coldo Verde. Tein sen siskonmakkarasta. Makkaraksi käy muukin maukas makkara. Lapset kilpaa kehuivat ja ottivat lisää 😊
CALDO VERDE
500g siskonmakkaraa
2rkl öljyä
3 jauhoista perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1,2l vettä
2 kanaliemikuutiota
1/2tl suolaa
250 g lehtikaalisuikaleita
1tlk isoja valkoisia papuja
1 sitruunan kuori raastettuna
1. Purista siskonmakkaranokareita niin paljon kuin öljytylle pannulle mahtuu ja paista ne kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
3. Kuumenna loppu öljy kattilassa. Lisää paprika- ja chilijauhe. Pyöräytä.
4. Lisää perunat ja sipulit ja kuullota niitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
5. Kaada kattilaan 1/2 l vettä ja kanaliemikuutiot. Keitä, kunnes perunat ovat pehmenneet.
6. Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella.
7. Lisää kattilaan loput vedestä, suola, lehtikaalisuikaleet sekä pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää siskonmakkarat sekä sitruunankuoriraaste. Peitä kannella ja anna hautua muutama minuutti.
Voilá! Maukas keitto on valmis 😀
Soitellaan ja laulellaan etänä!
Salla
0 kommenttia