Sitruunalla höystetty Parsarisotto

keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2020

Tämä ihana raikas Parsarisotto valmistuu nopeasti ja maistuu Rosmariini Broilerin kanssa taivaalliselta.



SITRUUNALLA HÖYSTETTY PARSARISOTTO

1 l    kanalientä
1 rkl  öljyä
400g risottoriisiä
3 kpl  shalottisipulia
2  valkosipulinkynttä
200 g  nippu parsaa
1,5 dl  valkoviiniä
100 g  parmesaani
70 g         voita
rouhittua  mustapippuri
1/2 sitruunan mehu puristettuna joukkoon


1. Kuori ja leikkele parsa sopiviksi paloiksi.

2. Silppua kaikki sipulit hienoksi ja kuullota tilkassa oliiviöljyä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetken aikaa.

3. Kaada valkoviini riisin sekaan ja sekoita. Keitä valkoviini melkein kokonaan kasaan ja ala lisäämään kanalientä vähitellen riisin sekaan kokoajan sekoitellen.

4. Kun kanaliemestä on käytetty noin puolet, lisää parsa riisin joukkoon. Keittele noin 15- 20min.

5. Kun riisi rupeaa olemaan kypsää nosta risotto liedeltä ja lisää voi ja raastettu parmesaani sekä purista sitruunaa päälle. Sekoita varovasti. Anna hautua vielä 2-3 minuuttia. Maista ja tarjoile!

Maukasta oloa!


Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia