Marokkolainen kanapata
sunnuntai, maaliskuuta 08, 2020Meillä oli eilen tyttöjen 13v ja 17v synttärit. Tarjosimme Marokkolaista kanapataa 20 hengelle. Emme olleet koskaan aiemmin tehneet tätä, joten jännitysmomentti oli todella suuri. Turhaan olin huolissani. Pata oli erittäin herkullista!
Tein tämän annoksen viisinkertaisena, mutta tahnaosuuden vain nelinkertaisena. Muuten en olisi saanut sitä mahtumaan suureen pataani ja tahnakastiketta oli padassa aivan riittävästi niinkin. Lisukkeen tein kolminkertaisena ja se meni kaikki. Tarjosimme myös Tabbouleh-salaattia, Hummusta ja Pitaleipää. Tabboulehin tein tällä kertaa gluteenittomana Kvinoasta. Ohje TÄÄLLÄ.
Koska olen tällä hetkellä VHH, niin tämä sopi minulle mainiosti. En vain ottanut annokseeni kvionoaa.
Valmistin lisukkeen ja Tabbouleh-salaatin jo aamulla, joten ruoka valmistui juuri ennen vieraiden tuloa melkoisen nopeasti varsinkin kun mieheni pilkkoi ja paistoi broilereita samalla kun minä valmistin tahnaa.
MAROKKOLAINEN KANAPATA
4 broilerin rintafilettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
100 g inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl kurkumaa
1 iso bataatti
6 dl kanalientä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl tummaa intiaani- tai ruokosokeria
1½ dl rusinoita
Fetalisuke
1 punasipuli
1 puska tuoretta minttua
½ sitruunan mehua
200 g fetajuustoa
Lisäksi
Turkkilaista maustamatonta jugurttia
Kvinoaa (gluteeniton)
HUOM! 1/4 dl hlö kuivaa Kvinoaa riittää, sillä se turpoaa ja sitä ei loppujen lopuksi mene paljoa.
1. Fetalisukkeen valmistaminen: Kuori ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon hienonnettu minttu, sitruunan mehu ja murustettu fetajuusto. Aseta tarjolle kauniisti kulhossa. Ripottele päälle vielä mintunlehtiä koristeeksi.
5. Lisää pataan broilerit sekä isohkoiksi paloiksi paloiteltu bataatti, kanaliemi, etikka ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää pataan rusinat.
0 kommenttia