Chimichurri
sunnuntai, maaliskuuta 01, 2020CHIMICHURRI
4 valkosipulin kynttä
2-3 punaista chiliä
1 kevätsipuli
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 dl oliiviöljyä
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Valmistus
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, chilit ja yrtit erittäin pieniksi.
Lisää öljy, punaviinietikka, suola ja sokeri.
Sekoita ainekset keskenään. Jos sekoitat käsin, saat kaunista Chimichurria, kuten kuvassa. Jos survautat tehosekoittimella, lopputulos on erilainen, sinappimaisen värinen, mutta maku on hyvä.
Säilytä Chimichurri suljetussa astiassa jääkaapissa.
Tarjoa lihan lisukkeena.
Voit vaikka marinoida lihaa tällä kastikkeella näin:
1. Aseta valitsemasi liha vahvaan pussiin ja kaada päälle noin 2/3 chimichurri-kastikkeesta (IKEAn pakastepussit on todella hyviä tähän).
2. Sulje pussi huolellisesti ja kääntele chimichurri tasaisesti lihan joukkoon.
3. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
4. Nosta loppu chimichurri kannella suljetussa astiassa jääkaappiin.
5. Kaada loppu kastike valmiin lihan päälle tai anna syöjien annostella sitä itse.
Itse olemme käyttäneet tätä kasiketta muun muassa
Flank Staken kaverina OHJE TÄÄLLÄ
Ribbsien kanssa OHJE TÄÄLLÄ
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia