Kanakorma
tiistaina, maaliskuuta 31, 2020Nyt Corona-aikana, koska olemme karanteenissa, teemme koko ajan ruokaa kotona. Toki tilailemme silloin tällöin, mutta emme arkena. Yritämme tehdä vaihtelevasti erilaisia ruokia. Tällä kertaa päädyimme tekemään Intialaista. Lapset hullaantuivat jälleen kerran tästä, kuten aikaisemmillakin kerroilla, ottivat lisää ja suorastaan ahmivat annoksensa viimeistä murua myöden 😋 Minulle tämä sopii VHH/KETO ruokavaliooni, kunhan en ota riisiä 😉
KANAKORMA
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä paistamiseen
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus kuivattua chiliä
400 g broilerin fileesuikaleita
½ tl suolaa
1 dl mantelijauhetta
1 tlk kookosmaitoa
Tarjoa
Riisin kera
Päälle
paahdettuja mantelilastuja
1 puska silputtua korianteria
1 punainen mieto chili viipaloituna
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, kurkuma, juustokumina, inkivääri ja kuivattu chili keskilämmöllä.
2. Lisää pannulle broilerinsuikaleet. Paista. Mausta suolalla.
3. Lisää mantelijauhe ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min, kunnes kastikkeen maut ovat tasaantuneet.
4. Silppua korianteri. Putsaa Chilin sisältä siemenet ja viipaloi se.
5. Tee annos lautaselle ja ripottele pinnalle mantelilastuja, korianteria sekä muutama chili.
Soitellaan ja laulellaan,
Salla
0 kommenttia