Sitruunabroileri
sunnuntai, maaliskuuta 29, 2020Rosmariinilla maustetusta Sitruunabroilerista tulee erinomaisen mehevää, jos teet sen paistileikkeestä. Toki voit käyttää muutakin broileria. Tarjoile riisin tai vaikka Parsarisotton kanssa. Teimme tätä ensimmäisen kerran Parsarisotton kaveriksi Corona-karanteenin alettua maaliskuussa 2020 ja maku oli suorastaan tajunnan räjäyttävän hyvää. Meille riittää tuo paistiliemi kastikkeeksi, mutta voit myös kädenkäänteessä valmistaa siitä maukkaan kastikkeen.
SITRUUNABROILERI
4 broilerin paistileikettä
2 sitruunaa
50 g voita
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1. Valmista sitruunavoi: Pese sitruunat huolellisesti ja raasta talteen keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista niistä mehut. Pehmennä voi kulhossa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Hienonna tuoreet rosmariininoksat ja lisää ne sitruunakuoren kanssa voitahnaan.
2. Aseta broilerit paistoastiaan. Levitä tahna broilerien päälle. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Purista päälle sitruunoiden mehu.
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna broilerin hetken aikaa vetäytyä.
Vinkki
Broilerin paistoliemestä syntyy nopeasti maukas kastike. Sulata kattilassa 25 g rasvaa. Lisää joukkoon 2 tl currya ja 2 rkl vehnäjauhoja. Sekoita ja anna kuumentua, mutta ei ruskistua. Lisää siivilöity broilerinpaistoliemi ja 2 dl kermaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes jauhot kypsyvät. Lisää tarvittaessa vettä kiehumisen aikana, lisämakua antaa puolikas kanaliemikuutio. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua roseepippuria ja tarkista maku. Enemmän potkua kastikkeeseen saat veitsenkärjellisellä cayennenpippua.
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia