BARBIEPUURO

sunnuntai, tammikuuta 31, 2021

Barbiepuuro on meidän lasten herkkuvälipala. Ohje on peräisin ihanalta hoitotädiltämme, Maaritilta. Sen salaisuus on tavassa laittaa puolukat, Teen tätä nykyään gluteenittomana. Ohjeessa on siis molemmat tavat.




BARBIEPUURO

12 dl vettä

3 dl puolukoita

2,5 dl tummia mannasuurimoita 

  (tai gluteenittomassa 2dl riisijauhoa)

0,5-1,0 dl sokeria


1. Heitä jäiset puolukat kiehuvaan veteen. Anna kiehua 10-15min.

2. Kaada vesi ja marjat lävikön läpi toiseen astiaan. Tilsi marjoja lävikössä niin, että kuoret vain jäävät jäljelle. Kaada kuorimassa biojätteeseen. 

3. Siirrä tekemäsi puolukkamehu takaisin kattilaan. Kiehauta. Lisää varovasti sokeria. Sitä voi lopuksi lisätä lisää, jos tarve.

4. Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot (tai riisijauho). Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Voit lisätä sokeria jos tuntuu siltä. 

HUOM! Riisijauho turpoaa tyyliin ”heti”, joten sekoittele sitä kokoajan ja ota liesi pois päältä, sekoita edelleen. Jos tulee liian paksua voit lisätä kiehuvaa vettä, jotta saat sopivaa.

5. Jäädytä ja vatkaa vatkaimella kuohkeammaksi.

Barbiepuuro on valmis syötäväksi vaikkapa kylmän maidon kanssa 😋


Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia