BLINIT
sunnuntai, tammikuuta 31, 2021Aah! Rakastan Blinejä! Tarjoan niitä mädin ja smetanan sekä mun lohi- ja poromössön kanssa. Tietenkin haluan myös aina suolakurkkuja ja hunajaa. Lohimössön ohje TÄSSÄ ja Poromössön ohje löytyy TÄÄLTÄ.
Tällä bliniohjeella tulee 8 suurta bliniä. Ohje on gluteeniton. Se ei vaikuta makuun. Mieheni sanoi, että nämä ovat parempia kuin ravintolassa. Kannattaa siis kokeilla!
BLINIT (gluton)
8 kappaletta
25 g hiivaa
5 dl kevytmaitoa
5 1/2 dl tattarijauhoja
3 munaa
3 rkl voisulaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl keskiolutta – gluteenitonta olutta
voita paistamiseen
1. Edellisenä iltana tai ehtii vielä aamullakin: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet jauhoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
2. Ennen paistoa: Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, suola ja halutessasi olut.
3. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen.
4.Paista blinit blini- tai lettupannussa voin tai Becelin kanssa.
5. Tarjoile valmiit blinit haluamiesi täytteiden kanssa.
Herkullista blini-iltaa!
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia