Kanttarellikastike
sunnuntai, tammikuuta 31, 2021Tämän perinteisen suomalaisen herkun tuoksut ja herkkä maku vie minut lapsuuteen, Eini-mummin luo Kuopioon. Teen tätä lapsille jauhelihapihvien kaveriksi.
KANTTARELLIKASTIKE
4 annosta
1 l kanttarelleja
1 sipuli tai 3 kevätsipulia
2-3 rkl voita paistamiseen
2rkl vehnäjauhoja tai 1-2 rkl gluteenitonta jauhoa (Lidlin Belbaken "All purpose baking mix" Glutein free)
2 dl kuohukermaa
n. 1dl vettä
1/2 tlsuolaa
ripaus pippuria
1/2 - 1 tl sherryä tai balsamiviinietikkaa
1. Puhdista sienet ja pilko veitsellä. Poista huonot osat. Pilko sienet hieman pienemmiksi.
2. Hienonna sipuli.
3. Kuumenna pannu ja kuullota sipuleita hetki ennen sienien lisäämistä.
4. Lisää sienet sekä hieman voita ja paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
5. Ripottele pinnalle jauhot sekaoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
6. Mausta suolalla, pippurilla ja Sherryllä tai balsamiviinietikalla.
7. Tarjoa jauhelihapihvien ja perunan kaverina.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia