Poro-lapinleipäjuustokeitto
sunnuntai, tammikuuta 31, 2021”Tämä keitto on suoraan kokkien taivaasta!” Anna Laine, Outi Pakkasen dekkareiden sankaritar, totesi Machbeth on kuollut –kirjassa. Olemme samaa mieltä. Tarjosimme tätä ensikertaa Oskarin 7v sukulaissyntäreillä.
Resepti on alun perin jostain naistenlehdestä, mutta Anna Laine on kehitellyt sitä eteenpäin täyteläisemmäksi. Lopputulos on ihana! Ohje on kuulemma laajimmalle levinnyt resepti, jolla on tainnutettu epäluuloisimmatkin ruokavieraat.
PORO-LAPINLEIPÄJUUSTOKEITTO
600g poronkäristyslihaa tai poron jauhelihaa
2 sipulia
2 pkt koskenlaskijaa
2-3 l lihalientä
6 isohkoa perunaa
4-6 rkl raastettua parmesaania
mustapippuria
soijaa
(12 katajanmarjaa, jos on)
lapin leipäjuustoa
persiljaa
voita
1. Sulata jäiset lihat kuumassa padassa. Lisää sipuli ja voi ja kypsyttele, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut.
2. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
3. Lisää lihaliemi ja sulata Koskenlaskija-juusto liemeen.
4. Lisää kuutioidut perunat, parmesaaniraaste, (katajanmarjat), soija ja mustapippuria myllystä.
5. Keitä hiljaisella tulella, kunnes perunat ovat kypsyneet.
6. Ripottele kuutioitu leipäjuusto sekä persiljasilppu keiton päälle.
7. Tarjoile jälkiuunileivän ja oikean voin kanssa.
Hyvää ruokahalua!
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia