Härkislasagne
perjantaina, tammikuuta 22, 2021Nyt kun puhutaan paljon hiilijalanjäljestä, on sitä itsekin alkanut pohtimaan, että millaisen maailman sitä lähtiessään lapsilleen ja lapsenlapsilleen jättää. Omassa elämässä voi tehdä pieniä erilaisia valintoja ja muutoksia. Olemme esimerkiksi vähentäneet lihan syöntiä. Emme oikeastaan käytä enää kovinkaan paljoa jauhelihaa. Teen siitä ruokaa ehkä 1 kerran tai ei kertaakaan viikossa. Olen yrittänyt korvata sen muilla tuotteilla ja etsinyt uusia vaihtoehtoisia reseptejä, kuten esimerkiksi tämä Härkislasagne. Sain ohjeen Ruokaboksista 3-vuotta sitten. Perheeni rakastui tähän oitis. Sitä ei edes ihan tajua syövänsä jotain muuta kuin lihaa 😂
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 pkt Härkis original tai jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 G tomaattimurskaa
2 DL vettä tai tarpeen mukaan
suolaa
mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
8 lasagnelevyä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g parmesaania
½ ruukkua rucolaa
Lisäksi:
puolikas meloni
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa.
2. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää sitten Härkis (tai jauheliha) ja tomaattipyree. Paista Härkikseen rapea pinta.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla, pippurilla sekä kuivatuilla yrteillä.
4. Puolita lasagnelevyt ja lisää levyt niin, että ne peittyvät tomaattikastikkeella. Laita kansi päälle ja hauduta 15 minuuttia niin, että lasagnelevyt kypsyvät.
5. Lusikoi pinnalle maustamaton tuorejuusto ja raasta lopuksi päälle parmesaani. Laita kansi päälle ja hauduta 5 minuuttia.
6. Ota lasagne pois keittolevyltä ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä välin meloni lohkoiksi.
7. Tarjoa melonilohkot pikalasagnen raikkaana kaverina.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia