Tortilla de patata Espanola

perjantaina, tammikuuta 22, 2021

Tämä espanjalainen munakas on monelle tuttu tapas. Me syömme tätä usein Espanjan kodissamme lounaaksi lämpimänä ja kylmänä eväänä esim. rannalla. Tyttäremme ottaa tätä usein myös arki-aamulla mukaansa kouluun, sillä hän tarvitsee kunnon ruokaa ennen oopperan päivittäisiä balettitunteja. Viime joulun jälkeen teimme tätä täällä Suomessa jämäperunoista. Sopii myös gluteenia välttäville.

Tätä myydään valmiina kaupassakin, mutta on hurjan paljon parempaa itse tehtynä. Tällä helpolla perinteisellä ohjeella tulee paksu ja mehevä munakas nopeasti ja se säilyy hyvin. Siksipä tätä alun perin tehtiinkin sotilaiden ja pelloilla työskentelevien ruokkimista varten. Munakas siis säilyy jääkaapissa  ja pysyy mehevänä ja kosteana useita päiviä.



TORTILLA DE PATATA ESPANOLA

3 perunoita
5 munia
1 sipuli
suolaa 
oliiviöljyä

mausteita maun mukaan: pippuria, valkosipulia, persiljaa, oreganoa

Halutessasi voit myös lisätä: pinaatti, kinkkua, makkaraa, paprikaa, sieniä,  katkarapuja jne.

1. Leikkaa raa´at perunat ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Viipaloi sipulit lohkoiksi. Paista ne runsaassa määrässä öljyä. Kääntele varovasti, jotta perunat eivät hajoa.

   Huom! Voit tehdä tämän myös kypsistä jämäperunoista. Mene siinä tapauksessa suoraan kohtaan 3, jossa alat vatkaamaan munia.

2. Anna hautua kunnes ainekset perunat ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita. Valuta öljy kaatamalla ainekset siivilän läpi.
   
Huom! Voit säilyttää öljyn ja käyttää sen seuraavaan ruokaan.

3. Vatkaa munat hyvin ja lisää suolaa sopivasti. Voit lisätä haluamiasi mausteita tai olla lisäämättä. Sekoita munien joukkoon varovasti perunat ja sipuli. Kaada kokonaisuus paistinpannulle ja anna sen kypsyä hitaasti miedolla lämmöllä, jotta pinta ei pala. Käännä hyytynyt seos lautasen tai paistinpannun kannen avulla ympäri. Anna kypsyä loppuun ja tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.


Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia