Broileri-Chorizo pata
maanantaina, tammikuuta 04, 2021Arki alkoi ihanasti. Sain soittaa viulua sekä opettaa ahkerasti harjoittelevia ihania oppilaitani. Toki tein vähän koneellakin hommiakin, mutta vaan vähän, sillä olen edelleen lomalla 😊🎻🎵
Tämä maukas ja helposti valmistuva pata sopii erinomaisesti pakkaslumiseen päivään. Viikonlopun aikana tosiaan Helsinki sai lumihunnun ylleen. Tuntuu, että se tapahtui jotenkin yhtäkkiä, vaikka nyt on jo ma 4.1.2021. Mutta siis ruusut kukkivat vielä 😂. Eli leikkelet vaan ainekset, heitä kaiken pataan ja kypsennät. Voilà! Se on siinä! Paitsi, että riisi pitää keittää.
BROILERI-CHORIZO PATA
1 kg Broilerin rintafilettä
200g Chorizoa (esim. Pirkan Chorizo tai Lidlin Chorizo Picante, sillä niissä on tarpeeksi makua)
2 sipulia (kelta tai puna)
3 valkosipulin kynttä
2 tlk yrttistä tomaattimurskaa
5dl vettä
1 kanaliemikuutio
suolaa sopivasti
öljyä pannun pohjalle
1. Kuori ja pilko sipulit lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi. Lorauta padan pohjalle oliiviöljyä ja heitä sipulit sinne.
2. Puolita broilerin fileet pituussuunnassa ja heitä pataan.
3. Pilko Chorizo ja laita sekin pataan. Sekoittele hieman jotta kaikki menevät sekaisin.
4. Kaada tomaattimurska kaiken päälle. Lisää vesi. Pilko kanaliemikuutio pienemmäksi ja sekoita se ainesten joukkoon.
5. Ripottele myös päälle hieman suolaa varovasti tässä vaiheessa, sillä broilerit saattavat olla hieman suolattuja ja Chorizossa on myös suolaa ja laitoithan pataan myös kanaliemikuution. Voit sitten lisätä sitä loppuvaiheessa tarpeen mukaan.
6. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 1 tunti. HUOM! Muista maistaa suolatilanne jossain 30-45min kohdalla.
Tarjoa riisin kanssa.
Soitellaan ja laulellaan pian!
Salla
0 kommenttia