Peruna -Waldorf
lauantaina, tammikuuta 02, 2021Tämä resepti syntyi vähän niin kuin vahingossa 😂. Luulin syöneeni jotain erilaista, sellaista perunaista Waldorf -salaattia Anopin joulupäivän pöydässä. Siitä jäi vahva makumuisto pyörimään mieleeni. Kun aloin kyselemään sen reseptiä, niin kävi ilmi, että olin syönyt Waldorf -salaattia ja perunaa sekaisin. No, se makumuisto oli niin voimakas, että oli pakko kokeilla yhdistää niitä jotenkin.
Koska olen allerginen sellerille ja saksanpähkinälle, en niitä tähän reseptiin laittanut. Eli tästä puuttuu siis kastiketta ja omenaa lukuun ottamatta suurin osa oikean Waldorf -salaatin aineista, mutta tosi kivan raikas ja erilainen perunasalaatti tästä tuli silti! Tämä sopi kivasti Uuden vuoden päivän Gourmet-hodarien kaveriksi 😊👍 Ja mikä ihan huippua, tämän voi valmistaa jo edeltävänä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua.
Pidän valtavasti juhlien järkkäämisestä, mutta minulla ei ole aikaa seisoa koko juhlapäivää keittiössä. Siksi rakastan tällaisia reseptejä, jotka on mahdollista tehdä jo aikaisemmin. Juhlapäivään jää vain viimehetken ruokien valmistus. Useasti katan pöydänkin jo edellisenä päivänä, koska haluan senkin tehdä pieteetillä. Ja tietenkin! Juhlapäivänä on varattava aikaa myös itsensä kauniiksi laittamiselle, jotta voi sitten nauttia omasta juhlasta ja ihanasta seurasta vieraiden lailla 😉👍
PERUNA -WALDORF
2-3 (200 g) perunaa
2 (400 g) hapahkoa omenaa
1 dl Cashew -pähkinöitä
3 kevätsipulia varsineen (2 salaattiin, 1 koristeluun)
Kastike
1dl majoneesia
1dl kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
1/2 rkl Dijon -sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Tarjoilulautaselle 1ruukku salaattia
Koristeluun 1 kevätsipuli varsineen
1. Kuori ja keitä perunat. Jäähdytä. Vasta kun perunat ovat täysin jäähtyneitä, kuutioi ne.
2. Leikkaa kevätsipulit hyvin pieniksi kiekoiksi. Kuori omenat ja kuutioi ne. Pane kaikki ainekset kulhoon, mutta muista jättää hieman kevätsipulia koristelua varten.
3. Sekoita majoneesi ja kermaviili ja mausta seos sitruunan mehulla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita varovasti.
4. Levitä salaatinlehdet vadille ja levitä päälle salaattiseos. Koristele valmis salaatti kevätsipulisilpulla.
Aseta jääkaappiin maustumaan.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia