Mexicolainen riisi

maanantaina, tammikuuta 04, 2021

Ulkomailla tacojen kanssa tarjoillaan usein mexicolaista riisiä ja Black Bean side dishiä (ohje tässä). Ne sopivat todella hyvin yhteen ja joskus ne on jopa yhdistetty keskenään. Sitä versiota en ole itse vielä koskaan kokeillut valmistaa. Tällä reseptillä tulee ihana irtonaista maistuvaa riisiä. 


MEXICOLAINEN RIISI

1 cup (2,4 dl) pitkäjyväistä valkeaa riisiä
öljyä
200g paseerattua tomaattia
4 cup (9,6 dl) vettä
2 kanaliemikuutiota
Koristele korianterilla tai muulla yrtillä

Huom. voit lisätä oman makusi mukaan myös jauhettua korianteria tai sipulisilppua tai porkkanaa tai jotain muuta makua, mitä mielesi ikinä halajaakaan)


1. Lorauta kattilanpohjalle öljyä reippaasti. Kuumenna öljy ja kun se on tarpeeksi kuumaa, kaada kaikki raaka riisi kattilaan. Paistele riisiä tasaisin väliajoin. Anna riisin hieman ruskettua. Muista, että riisi voi palaa, jos et vahdi sitä kokoajan. 

2. Kun riisi on saanut hieman rusketusta pintaansa, lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi sekä jauhetut kanaliemikuutiot. Sekoita, kunnes kanaliemi on sulanut joukkoon.

3. Anna kiehua hiljalleen noin 12-15min. Laita liesi pois päältä (riisi ei pala pohjaan). Älä nosta kantta pois, jotta höyry ei pääse pois. Älä siis ala sekoittelemaan riisiä. Höyry jatkaa riisin kypsyttämistä. Eli anna riisin vaan itse tehdä hommansa.


RIISINKEITIN
Minulla on riisinkeitin. Siksi teen niin, että paistan riisin pannulla, kaadan sen riisinkeittimeen ja lisään muut aineet sitten sinne. Sitten vaan riisinkeitin päälle ja riisi tulee itsestään. Kun riisinkeitin napsahtaa pois päältä, ota heti töpseli seinästä, jotta keitin ei jää pitämään riisiä lämpimänä. Näin vältät pohjaan palamisen.


Soitellaan ja laulellaan taas!

Salla

You Might Also Like

0 kommenttia