Pizza Blanco
perjantaina, tammikuuta 01, 2021Söimme jouluaattona savustettua kalkkunaa. Hankimme 8kg kalkkunan. Siis aivan valtavan! Sitä on nyt sitten joulun jälkeisinä päivinä käytetty kaikenlaisiin erilaisiin ruokiin. Olemme tehneet siitä jo pyttistä ja thaimaalaista Tom Yam -keittoa. Tänään teimme jämistä pizzaa (tässä ei tule sen ohjetta). Halusin kokeilla siinä ohella tällaisen valkoisen pizza ihan vaan huvituksena ja maistiaisena. Olin joskus kirjoittanut ohjeen jostain aivan vesi kielellä. Ja oli kyllä kuvitelmani mukainen! Kannatti tehdä! Pizza oli kaikkien mielestä todella maukasta 😋 Teemme siis tätä uudelleen ja kokeilemme myös kala- ja kasvisversiot 😁👍
PIZZA BLANCO
1tlk creme fraichea
2tl sitruunan mehua
1/4tl mustapippuria
1/4tl suolaa
80g ilmakuivattua kinkkua
Salvian lehtiä
Oliiviöljyä
1. Tee pohja (tein gluteenittoman pizzajauhoseoksesta). Kaulitse pellille ja paista noin 10 min kiertoilmalla 225 asteessa, kunnes reunat alkavat ruskistua.
2. Sekoita sillä aikaa creme fraicheen sitruunan mehu, pippuri ja suola.
3. Levitä massa esipaistetulle ja muutaman minuutin jäähtyneelle pohjalle. Laita vielä 3-5minuutiksi takaisin uuniin.
4. Ota pizza uunista ja levitä kinkut päälle. Voit laittaa vielä 1minuutiksi pizzan takaisin uuniin, jos haluat.
Ripottele lopuksi salvian lehdet ja oliiviöljy kinkkujen päälle.
P.S. Voit myös kinkun sijasta levittää pinnalle kylmäsavulohta tai vegeversiona ohuina grillattuja kesäkurpitsa siivuja.
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla
0 kommenttia