Bataatti-Kikhernecurry
tiistaina, helmikuuta 23, 2021Kasvisruokakokeilumme jatkuu. Kylläpä näitä saa nyt kirjoitella tänne blogiin. Laitan tänne yleensä vain sellaisia, mitkä onnistuvat erityisen hyvin. No, tällä kertaa syntyi tämä herkullinen bataatti-kikhernecurry, joka tuo Intian maut ruokapöytään. Ruokaa syödessä ei edes huomaa syövänsä kasvisruokaa. Currytahnan määrää muuttamalla säädät curryn tulisuutta sinulle sopivaksi. Koko perheelle maistui 😋
BATAATTI-KIKHERNECURRY
750 g bataattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5 cm pala inkivääriä
2 rkl öljyä
2-4 rkl curry- tai tandooritahnaa
400 g tomaattimurskaa
250 ml kookosmaitoa
1-2 rkl hunajaa tai sokeria
2 tl suolaa
1 tlk (230 g) kikherneitä
140 g babypinaattia
1 ruukku tuoretta korianteria
1. Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista ensin sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet, lisää currytahna ja bataatit. Paista sekoittaen 5 minuuttia.
4. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja mausteet. Anna poreilla kannen alla hiljalleen noin 20 minuuttia.
5. Lisää kikherneet ja jatka kypsentämistä, kunnes bataatti on pehmeää, noin 5 minuuttia.
6. Kääntele lopuksi joukkoon huuhdotut pinaatin lehdet. Hienonna päälle korianteri.
7. Tarjoa riisin kanssa.
Soitellaan ja laulellaan taas!
Salla
0 kommenttia