Kermainen lohipannu
sunnuntai, helmikuuta 28, 2021Tämä ihana pehmeän makuinen lohipannu valmistuu nopeasti arkisen kiireen keskellä. Samettinen valkosipuli-parmesaani kastike tuo lämpöä kylmään talvi-iltaan. Lohen voit paistaa nahkan kanssa rapeaksi. Nesteeseen voit valita mantelimaidon tai maito-kerma sekoitelman. Voisi kai sitä laittaa vaikka jotain ruokakermaakin, mutta sitä en ole itse testannut.
KERMAINEN LOHIPANNU
4 lohipalaa
öljyä
2 rkl voita
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 pieni sipuli silputtuna
1 dl valkoviiniä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (pienennä, jos ei valmiiksi jo pientä)
3,6 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (Almond milk) tai 1,8dl maitoa JA 1,8dl kermaa
suolaa
pippuria
3 kourallista baby-pinaatin lehtiä
1,2 dl parmesaaniraastetta
1/2 puskaa basilikan lehtiä silputtuna
1. Ruskista lohipalat suuressa pannussa noin 5 min / puoli. Siirrä pannulta lautaselle odottamaan.
2. Lisää pannulle voi ja valkosipuli. Pyörittele muutama minuutti. Lisää sipulisilppu ja paista muutama minuutti lisää.
3. Lisää sipuleiden sekaan viini ja keitä sitä hieman kokoon. Lisää joukkoon aurinkokuivattu tomaatti ja kypsentele niitä hetki.
4. Pienennä hellan lämpöä ja lisää mantelimaito tai maito-kerma sekoitus. Anna poreilla kokoajan sekoitellen. Mausta liemi varovasti suolalla ja pippurilla. Voit lisätä suolaa parmesaanin laitoin jälkeenkin.
5. Lisää pinaatti ja anna sen nuutua kastikkeeseen.
6. Lisää parmesaani ja anna sen sulautua kastikkeeseen kokoajan sekoitellen. Maista suola.
7. Lisää lohet pannuun. Anna hetken lämmetä. Lisää lopuksi basilikasilppu pannun päälle.
Valmista!
Tarjoa pastan, perunan tai vaikka riisinuudelin kanssa.
Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla

0 kommenttia