Currynen linssikeitto paahdetulla munakoisolla

perjantaina, maaliskuuta 26, 2021

Olemme alkaneet syömään todella paljon kasvisruokaa, erityisesti sellaisia ruokia, joissa kasvisproteiinia on paljon, kuten esimerkiksi linssissä. Käytän yleensä enemmän punaista linssiä, sillä siinä on enemmän proteiinia kuin vihreässä.

Meri-Tuuli Väntsi vinkkasi kivan twistin perus linssikeitolle. Tarjoankin teille tällä kertaa linssikeittoa paahdettujen munakoisonoppien kera.


CURRYNEN LINSSIKEITTO (6 annosta)

1 purjo
3 cm pätkä inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
3 dl punaisia tai vihreitä linssejä
2 rkl currya
1 tölkki kookosmaitoa
suolaa
vettä
1 rkl öljyä paistamiseen

1. Puolita purjo pituussuunnassa, pese se huolellisesti ja hienonna. 

2. Hienonna inkivääri ja valkosipulit. 

3. Kuullota purjo, inkivääri ja valkosipulit pehmeäksi öljyssä kattilan pohjalla.

4. Lisää seuraavaksi linssit ja curryjauhe. Paistele hetki, jotta curry pehmenee ja alkaa tuoksua. 

5. Lisää sitten kookosmaito sekä tölkillisen verran vettä ja sekoita. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna porista rauhassa, kunnes linssit ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. 

6. Lisäile vettä tarpeen mukaan, sillä linssit imevät sitä itseensä uskomattoman määrän! 

7. Kun keitto on valmis, voit soseuttaa sen tai olla soseuttamatta. Itse pidän tästä soseutettuna.

Keiton kiehuessa valmista munakoiso. 


Munakoiso

1 munakoiso
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl kurkumajauhetta
1 rkl öljyä
½ tl suolaa


1. Leikkaa munakoiso 1×1 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. 

2. Lisää mausteet ja öljy, sekoita. 

3. Levitä kuutiot mausteineen tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 min, tai kunnes kuutiot ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Käännä kuutioita kerran paiston aikana.


Tarjoa keitto munakoisokuutioiden kera.


Soitellaan ja laulellaan taas!

Salla

You Might Also Like

0 kommenttia