Kikherne ja Chorizo -salaatti

tiistaina, heinäkuuta 20, 2021

Olimme lupautuneet viemään Tapaksia anopin pöytään viime lauantaina, kun menimme käymään siellä pitkästä aikaa. Viimeksi kävimme puolivuotta sitten jouluna. Meillä oli Serranoa ja melonia, paria eri makkaraa, oliiveja ja Manchegoa. Laitoin sienet marinoitumaan edellisenä iltana ja paikan päällä pyöräytimme kokeeksi tätä herkulliseksi osoittautunutta Kikherne ja Chorizo -salaattia. Yhdestä annoksesta tulee neljälle-kuudelle.




KIKHERNE JA CHORIZO -SALAATTI

250g voimakasta Chorizo -makkaraa (Pirkan tulinen on sopiva, ei liian tulinen)
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
400g kikherneitä (säilyke)
1 punainen paprika
1 rkl sherryviinietikkaa
suolaa ja pippuria
persiljaa

(rapeaa tuoretta leipää)

1. Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota pannulla välillä sekoittaen pehmeäksi (älä ruskista).

2. Leikkaa Chorizo sentin paksuisiksi kuutioiksi ja lisää sipulin kaveriksi. Jatka paistamista, kunnes makkara on täysin lämminnyt.

3. Kumoa seos kulhoon ja sekoita mukaan valutetut ja huuhdotut kikherneet sekä pilkottu paprika.

4. Pirskottele päälle sherryviinietikka. Mausta suolalla ja pippuri.

5. Silppua saksilla päälle reilusti persiljaa. 

Tarjoa kuumana tai huoneenlämpöisenä. Maistuu sellaisenaan tai vaikka leivän kanssa.

Avot! Se on siinä 😁👍





Soitellaan ja laulellaan taas!

Salla

You Might Also Like

0 kommenttia