Mustattu lohi ja hunajalimettikastike
perjantaina, heinäkuuta 30, 2021Mustattu lohta ja voista hunajalimettikastiketta! Nopea ja helppo ruokalaji, jossa on niin monta kerrosta tasapainoisia herkullisia makuja.
Mustattu lohi valmistetaan kypsennystekniikalla, jossa kalafileet maustetaan vapaasti cajun-mauste hieronnalla ja panoroidaan kuumassa paistinpannussa, kunnes ne ovat hyvin tummenneet (tai mustat) ulkopinnaltaan. Kauniissa rapeassa kuoressa on mukava ripaus hiiltynyttä makua, joka korostaa sen pehmeämpää sisustusta.
Viimeistele lohi voipohjaisella hunajalimettikastikkeella. Se vie lohen aivan uudelle herkullisuuden tasolle! Niin paljon makua jokaisessa hellässä puremassa!
Tulisuutta, kuinka mausteiseksi tai miedoksi haluat sen, voit hallita säätämällä cayennepippurin määrää makusi mukaan. Rakastan tätä! Se on osa kotona kokkaamisen kauneutta.
Sivuhuomautus! Älä kaihda reseptiä vain siksi, että siinä näyttää olevan pelottava ainesosaluettelo. Suurin osa siitä on vain mausteita, joita sinulla todennäköisesti on jo käsillä. TAI VOIT KÄYTTÄÄ VALMISTA CAJUN-MAUSTESEKOITUSTA, jos olet esimerkiksi veneilemässä ja suuret maustevarannot eivät ole mukana. Olen myöskin antanut ohjeessa kaksi erilaista kypsennys tapaa, eli siksi ohje näyttää pitkältä. Ja toki voit myös jättää helpon kastikkeen tekemättä ja silti syödä uskomattoman tyydyttävän merenelävien lounaan tai illallisen.
Kuumenna grilli. Grillaa kohtalaisen korkealla lämmöllä. Aseta lohifileet kuumaan grilliin maustepinta alaspäin. Anna paistua noin 3 minuuttia. Käännä lohi vastakkaiselle puolelle ja anna kypsentyä, kunnes se on ruskistunut pohjasta ja sopivasti läpikypsennetty (noin 3 minuuttia tai pidempään).
Lisää hunajalimettiseos ja sekoita. Anna porista hiljalleen jonkun aikaa.
0 kommenttia