Aasialainen Härkiskeitto
maanantaina, elokuuta 02, 2021Kropassa tuntuu, että on tullut syötyä lihaa vähän liikaa. On niin ihana grillailla... Joten tein tämän illan ruoaksi Aasialaisen Härkiskeiton. Tämän tekee tosi nopeasti. Ensin vaan pilkot parsakaalit, porkkanat, inkiväärin ja valkosipulinkynnet. Sitten heittelet öljyyn valkosipulit, inkiväärin ja currytahnan, hetken päästä nesteet, sitten kiinteät aineet ja ihan lopuksi mausteet, viimeisenä tomaatit ja korianterilla koristelu. Sekoittelet aina lisäyksien välissä ja sitten ruoka onkin valmis, Helppoa!
AASIALAINEN HÄRKISKEITTO 4:lle
300 g parsakaalia (tai pakaste)
2 porkkanaa
2 cm:n pala inkivääriä (tai inkivääritahnaa purkista)
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 pkt (250 g) härkistä
1 lime
1/2 tl suolaa
chili-jauhetta maun mukaan
1/2 kpl (à 250 g) kirsikkatomaatteja
1/2 kpl ruukkua korianteria
1. Erottele parsakaali kukinnoiksi ja pilko myös varsi. Kuori ja suikaloi porkkanat.
2. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.
3. Laita öljy kattilaan. Lisää currytahna, inkivääri ja valkosipulit. Kuumenna sekoitellen hetki.
4. Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Sekoita.
5. Lisää parsakaalit ja porkkanat. Keitä 2 minuuttia.
6. Lisää härkis ja keitä vielä 2 minuuttia.
7. Mausta keitto puristamalla limen puolikkaista mehut sekä ripauttamalla vähän suolaa, jos tarve.
8. Lisää tomaatit. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Silppua korianteria pinnalle.
Soitellaan ja laulellaan ihan pian!
Salla
0 kommenttia