Raikas 'Nduja Risotto

perjantaina, maaliskuuta 08, 2024

Olemme aivan rakastuneita tähän 'Nduja-tahnaan. 'Nduja-tahna on siis salamia sekä calabrialaista chiliä sisältävä maukkaan tulinen tahna. Siitä voi tehdä vaikka mitä: pizzaa, pastaa, risottoa, laittaa leivän päälle... Tahnoja löytyy nykyään melkein joka kaupasta ja niitä on eri merkkisiä. Jotkin hieman tulisempia kuin toiset. Jos et ole kovin tulisen ystävä, niin tämä Pirkan tahna on sinulle varmaankin sopiva. 

HUOM! Voit lieventää makua vielä halutessasi 3 rkl mascarbone-juutolla. Kerran meillä oli tosi vahva tahna, ja tämä toimi hyvin.

Törmäsimme 'Nduja risottoon ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten italialaisessa Sogno -ravintolassa Helsingissä. Tajuntamme räjähti! Aloimme kokeilemaan ja etsimään sitä samaa makua. Nyt tuntuu, että löysimme. Tyttärenikin sanoi, että "tämä on petollisen hyvää". Tätä on vaikea lopettaa syömästä... kaikki siis meni 😁👍




RAIKAS 'NDUJA RISOTTO

oliiviöljyä paistamiseen
3 kpl shalottisipulia
2 valkosipulin kynttä
50 g 'Nduja-tahnaa  (kasvissyöjä, jätä 'nduja pois ja lisää sen sijaan ruokalusikallinen chilitahnaa)
400 g kirsikkatomaatteja
3 dl Arborio-Riisiä
1,5 dl  valkoviiniä
1 l kanalientä
50 g parmesaania
Burrata pallo tai Buffalon mozzarellaa
rouhittua  mustapippuri
1/2 sitruunan mehu puristettuna joukkoon
Rucolaa annosten pinnalle




1. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Älä sekoita vielä keskenään, sillä ne paistellaan eri aikaan.

2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes ne ovat täysin pehmeitä, mutta eivät ota väriä. Lisää 'nduja ja valkosipuli ja kuullota vielä noin 2 minuuttia, kunnes 'nduja on tummunut hieman.

3. Kaada kirsikkatomaatit pannulle ja paistele noin 5 minuuttia litistelemällä niitä puulusikalla niin, että ne romahtavat hieman ja muodostavat hillokastikkeen.

4. Kaada arborio-riisi pannulle ja paahda jyviä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman läpikuultavia. Lisää viini riisin joukkoon. Pyörittele ja imeytä hetki.

5. Vähennä lämpöä. Kaada kuumaa kanalientä pannulle kauha kerrallaan sekoittaen, kunnes riisi on imenyt nesteen kokonaan, ennen kuin lisäät lisää. 

Nyt on hyvä hetki leikellä Burrata tai Buffalon mozzarella valumaan. 

6. Tarkista, että riisinjyvät ovat pehmeitä. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää raastettu parmesaani. Sekoita. Ota risotto pois liedeltä ja työnnä kansi sen päälle. Anna sen levätä 5 minuuttia.

7. Purista sitruunan mehut risotton joukkoon ja sekoita.

8. Heitä päälle Burrata tai Buffalon mozzarella -viipaleet sekä kasa rucolaa. 

Tarjoile ja nauti. Nam!



Soitellaan ja laulellaan taas pian!
Salla

You Might Also Like

0 kommenttia